Често Задавани Въпроси

Тук може да намерите отговори на често задаваните въпроси относно епоксидната смола, 3D стени,  подове , тавани или стъпала.

 

Епоксидна смола. Всички произведени от нас 3D подове, стени, тавани или стъпала са покрити с епоксидна смола. Покритията са саморазливни, безфугови, безпрахови, не хлъзгащи се, непропускащи вода и други течности, химически устойчиви, износо-устойчиви,анти статични и анти бактериални, лесни за почистване,поправки и подновяване. Епоксидната смола е утвърден стандарт за изготвяне на подове в хранително вкусовата промишленост , фармацията и много други , като притежава съответните сертификати .Когато се изработва 3D епоксиден под на място е нормално да има слаба миризма която не е отровна и се разнася в рамките на час - два. Когато подовете са преносими или се монтира 3D таван, стена или стъпала няма абсолютно никаква миризма. Когато  епоксидната  смола е качествена и се използва правилно покритието е напълно прозрачно ( без жълти отенъци ) напълно гладко и притежава силен гланц. Когато се полага епоксидната смола е абсолютно течна, а когато втвърди е твърда но запазва своите елсатични свойства. Благодарение на това, ако изпуснете нещо тежко на пода, Вашият 3D епоксиден под, няма да се счупи ( което може да се случи при различните видове плочки и теракот). Когато епоксидната смола не е нанесена правилно, покритието става релефно и няма гланц - 3D ефектът на епоксидните подове зависи от изображението и гланцовото покритие,  покритието не трябва да има релеф!!! Изображението ( картинката) е изработена с висококачествени материали и няма да промени цвета си дълги години.

3D тавани - 3D тваните изработени от епоксид са здрави и надеждни. Не трябва да се притеснявате че Вашият таван ще провисне или може да се сцепи, както се случва с опънатите тавани. Почистването става с мека кърпа и вода или препарат за стъкло. За съжаление поради трудното транспортиране,максималният размер може да бъде 8кв.м. Полагат се върху всякакъв вид вече съществуващ  таван стига да е сравнително гладък. Дебелината на 3D епоксидния таван е  0,5 - 1,2 см. Гаранционният срок е  10г.

3D стени- 3D епоксидните стени са не само красиви но и здрави. За разлика от предлаганите фото тапети или опънати стени, 3D епоксидните стените няма да се скъсат или разцепят. Почистването става с мека кърпа и вода или препарат за стъкло. Полагат се върху всякакъв вид съществуващи стени ( гипсокартон, шпакловка, плочки.. ) които са сравнително прави и гладки. Дебелината на 3D епоксиднaта стена е 0,5 - 1,2 см. Гаранционният срок е 10г.

3D подове - 3D епоксидните подове са преносими и такива, който се изработват на място. Когато подовете се изработват на място не трябва да се стъпва върху тях около 7 дни. Преносимите подове са подходящи за бани и други помещения,ако не можете да си позволите да не използвате помещението цяла седмица, 3D Подовете са противо-хлъзгащи и напълно безопасни да се използват в мокри помещения. Дебелината на 3D епоксидния  под е 0,5 - 1,2 см. Полагат се върху замазка или друг вид съществуващ под, който е сравнително гладък. Може да се полагат и върху съществуващи плочки. Почиства се с универсален препарат за под и подочистачка.Използва се четката за паркет на прахосмукачката. Може да се използва и парочистачка.Да не се използва белина и други силни киселини и основи, понеже ще затъмнят гланца на Вашият 3D епоксиден под ( пораженията ще са само естетически, но по самото покритие няма да има никакви щети). Ако попадне белина върху покритието изплакнете незабавно. Препоръчително е да не ходите с обувки върху този вид под ( заради песъчинките които са абразив).Дебелината на 3D епоксидния под е 0,5-1,2 см. Гаранционният срок е 10г.

3D стъпала -те са уникални и изключително издръжливи. Полагат се върху  замазка или вече съществуващи плочки (теракот) или ламинат. Овалният ръб на стъпалото е подсилен с епоксид, затова няма вероятност да се 'счупи'. Почистването е същото както и при 3D епоксидните подове. Препоръчително е да не ходите с обувки върху този вид под ( заради песачинките които са абразив). Дебелината на 3D епоксидните стъпала е 1,2см. Гаранционният срок е  10г.

Гаранцията не включва механични или химични повреди  които са нанесени умишлено. Срока за изработка на 3D епоксидните стени, подове и тавани е 2 седмици, след като изберете Вашето изображението (картинка). Срока за изработка на 3D  епоксидните стъпала е 3 седмици. Цените зависят само от размера, не от избраното изображението .

 

3d1

Дебелина на 3D епоксидните стени, подове и тавани.

3d

Дебелина на 3D епоксидните стъпала.

Нормално е 3D епоксидният под или 3D епоксидните стъпала да загубят своя гланц с течение на времето или да се получат леки драскотини. Не трябва да се притеснявате за това, защото е напълно нормално и може да се поправи.

Както  естествения мрамор, така и епоксидното покритие може да се полира. Полирането заличава драскотините и възвръща гланца на Вашите 3D епоксидни стъпала или 3D епоксиден под .Полиращите продукти може да се доставят и  в България.

За запитвания и заявки: